Úvod / Články / Zbavte se prachu v domácnosti! Máme pro vás tyto účinné tipy
Tisk

Zbavte se prachu v domácnosti! Máme pro vás tyto účinné tipy

Prach je nejtypičtějším druhem nečistoty, které se nikdy nemožně úplně zbavit, ale minimálně jej lze eliminovat. Máme pro vás tipy, které vám pomohou při úklidu a také pomohou množství prachových částeček omezit.

Zbavte se prachu v domácnosti! Máme pro vás tyto účinné tipy

Někdo zná pouze jarní úklid, někdo jednou za měsíc a někdo je tak pořádkumilovný, že prachovku dokáže držet v ruce každý den. Prach je nejtypičtějším druhem nečistoty, které se nikdy nemožně úplně zbavit, ale minimálně jej lze eliminovat. Máme pro vás tipy, které vám pomohou při úklidu a také pomohou množství prachových částeček omezit.

1. Otírejte na mokro
Pokud používáte na utírání pouze suchou prachovku, nemyslete si, že uklízíte. Můžete používat jakkoli kvalitní hadříky, prachovky i švédské utěrky, no potřebujete rovněž účinný čistící prostředek. Ideální takový, který je dokonce antistatický a zabraňuje dalšímu usazování prachu - Pronto multi.surface nebo Pronto wood. Na údržbu elektroniky doporučujeme speciální čističe a rovněž speciální utěrky Textronik bez chloupků.

2. Méně textilu
Záclony, závěsy, koberce, polštáře, sedačky, deky a další textilní doplňky jsou doslova prachovkami. Takové doplňky v domácnosti byste měli omezit, protože jsou více či méně útočištěm pro prachové částečky. Pokud jste alergik, vězte, že takové detaily určitě nezanedbávejte.

3. Rostliny a prach
Hloupost? Vůbec ne. Rostliny čistí vzduch, ale samy o sobě prach i přenášejí. Občas není na škodu utřít jejich listy, případně větším či menším rostlinám dopřát menší sprchu. Než jejich vrátíte na místo, je osušte, aby se prach okamžitě nenachytal zpět na jejich listy.

4. Nezapomínejte na stěny
Opět by se mohlo zdát, že na stěnách se prach neudrží. Je to však omyl. I na stěnách se drží jistá vrstva prachu. Rovněž jsou na stěnách často pavučiny, které prach ve vysoké koncentraci zadržují. Setření prachu ze stěny či její pravidelné vysávání mohou tento problém eliminovat.

5. Čističky vzduchu
Nejsou zcela marné. Ačkoli prach jako takový nesetřou, v případě, že se v místnosti pochybujete a prach se v ní víří, čistička vzduchu alespoň z části eliminuje množství prachu. Prachové částečky totiž na sebe navazují další částečky a hromadí další mikroby, které HEPA filtr efektivně eliminuje.

Galerie k článku

K článku nebyly přidané žádne jiné obrázky.

Přílohy

K článku nebyly přidané žádne přílohy.

Komentáře k článku

Doposud nebyl přidaný žádný komentář.

Komentáře mohou přidávat jen registrovaní uživatelé.

Vybrané články

Tradiční mýdla na praní: Ne vždy jsou tekuté či v prášku

Tradiční mýdla na praní: Ne vždy jsou tekuté či v prášku

Jde o ověřenou recepturu, která vždy splnila svůj účel. Řeč je o pevných mýdlech na praní, které byly v minulosti…

Zbavte se prachu v domácnosti! Máme pro vás tyto účinné tipy

Zbavte se prachu v domácnosti! Máme pro vás tyto účinné tipy

Prach je nejtypičtějším druhem nečistoty, které se nikdy nemožně úplně zbavit, ale minimálně jej lze eliminovat.…

Mytí rukou: Důležité, jako nikdy předtím!

Mytí rukou: Důležité, jako nikdy předtím!

Jde o ten nejjednodušší způsob, jakým lze zabránit šíření infekčních chorob. Zároveň však myslete na to, že…

Nezničte si pěkný stůl a parkety. Jak pečovat o dřevo?

Nezničte si pěkný stůl a parkety. Jak pečovat o dřevo?

Dřevo je v mnoha domácnostech dominantním materiálem v interiéru. Dřevěný nábytek či dřevěné parkety však vyžadují…

Novinky, akce a slevy e-mailem

Zaregistrujte se do našeho newsletteru a budeme vás informovat o novinkách, akcích a dalších zajímavostech z našeho eShopu. Vaši e-mailovou adresu nikdy nezneužijeme a neposkytneme třetí straně.