Úvod / Články / Který mop je ten správný?
Tisk

Který mop je ten správný?

Nikdo nemá rád úklid. A nesnášíme ho o to víc, když ho musíme provádět se špatnými pomůckami.

Který mop je ten správný?

Nikdo nemá rád úklid. A nesnášíme ho o to víc, když ho musíme provádět se špatnými pomůckami. Jako například se špatným mopem. Kdo by dnes myl podlahu s hadrem v ruce a štvornožky? Ničil si záda neustálým ohýbáním a namáčením rukou do znečištěné vody? Úklid 21. století se děje jedině pomocí mopu. Každé jedno úklid se stane hračkou s nízkou spotřebou vody i saponátů. Právě proto si nyní společně vybereme ten nejlepší. Pod slovem mop si nemusíme představit už jen smeták na holi, ale i jiné a důmyslnější zařízení, se kterými nám úklid půjde od ruky a s úsměvem na tváři. No dobře, nemusíme přehánět, ale v každém případě nám různé formy mopu dokážou úklid podstatně usnadnit. Mopy fungují jednoduše jako odstředivky, odstraňují zbytečnou vodu a nepotřebují při tom elektrickou energii. Efektivní posbírají špínu i vlhkost z podlah a přesunou je do kbelíku. Použít se mohou na suché i mokré úklid. Ale výběr správného mopu zůstává opět jen a jen na vás.


Napařovací mopy - existují mopy, které díky páře nejenže spolehlivě odstraní špínu a nečistoty, ale dokážou zlikvidovat i bakterie. Mohou se používat na různé povrchy (od parket až po kamennou dlažbu). Fungují na podobném principu jako napařovací žehlička, kdy si vodu přeměňují na páru, která následně vyčistí špinavý povrch.

Rotační mopy - díky speciální rotační technologii odstředivého ždímání umyje všechny druhy podlah. Pomocí pedálu na kbelíku se rotační mechanismus aktivuje. Malá výška kloubového mechanismu umožní dostat se na nedostupné místa.

Mopy s houbou - ideální mop z této kategorie je ten, který se v případě potřeby dá vyždímat díky mechanismu a nikoli ručně. Tento typ mopu však není vhodný pro každý typ podlahy.

Třásňový mop - to nejstarší nakonec. Právě tomuto typu mopu dávají lidé přednost, protože se s třásněmi lze dostat prakticky všude. Dnes se již vyrábějí s mikrovlákny, teleskopickou rukojetí a vědrem na ždímání. Dá se říci, že je to stará dobrá klasika.
 

Galerie k článku

K článku nebyly přidané žádne jiné obrázky.

Přílohy

K článku nebyly přidané žádne přílohy.

Komentáře k článku

Doposud nebyl přidaný žádný komentář.

Komentáře mohou přidávat jen registrovaní uživatelé.

Vybrané články

Tradiční mýdla na praní: Ne vždy jsou tekuté či v prášku

Tradiční mýdla na praní: Ne vždy jsou tekuté či v prášku

Jde o ověřenou recepturu, která vždy splnila svůj účel. Řeč je o pevných mýdlech na praní, které byly v minulosti…

Zbavte se prachu v domácnosti! Máme pro vás tyto účinné tipy

Zbavte se prachu v domácnosti! Máme pro vás tyto účinné tipy

Prach je nejtypičtějším druhem nečistoty, které se nikdy nemožně úplně zbavit, ale minimálně jej lze eliminovat.…

Mytí rukou: Důležité, jako nikdy předtím!

Mytí rukou: Důležité, jako nikdy předtím!

Jde o ten nejjednodušší způsob, jakým lze zabránit šíření infekčních chorob. Zároveň však myslete na to, že…

Nezničte si pěkný stůl a parkety. Jak pečovat o dřevo?

Nezničte si pěkný stůl a parkety. Jak pečovat o dřevo?

Dřevo je v mnoha domácnostech dominantním materiálem v interiéru. Dřevěný nábytek či dřevěné parkety však vyžadují…

Novinky, akce a slevy e-mailem

Zaregistrujte se do našeho newsletteru a budeme vás informovat o novinkách, akcích a dalších zajímavostech z našeho eShopu. Vaši e-mailovou adresu nikdy nezneužijeme a neposkytneme třetí straně.