Úvod / Články / Máte skartovačku a rádi separujete? Chybí vám už jen papírový pytel
Tisk

Máte skartovačku a rádi separujete? Chybí vám už jen papírový pytel

Věděli jste, že 1 tuna papíru zachrání až 17 stromů? Papír dnes tvoří 20% odpadu. Setkáváme se s ním každodenně a často bez toho, abychom se nad tím zamysleli

Máte skartovačku a rádi separujete? Chybí vám už jen papírový pytel

Věděli jste, že 1 tuna papíru zachrání až 17 stromů? Papír dnes tvoří 20% odpadu. Setkáváme se s ním každodenně a často bez toho, abychom se nad tím zamysleli, jím plýtváme. Ať se jedná o papírové utěrky na toaletách nebo zápisníky a bloky v kanceláři, výpisy účtu z bankomatu. Recyklace papíru se stává klíčovým nejen pro životní prostředí, ale i pro nás jako společnost. Neochrání tím jen naše lesy, ale ukazujeme světu, že bereme odpovědnost za naše činy a dáváme věcem druhou šanci.

Separování kancelářského papíru a dokumentů v prostorách firem je klíčovým faktorem při recyklaci. Pokud tedy papíry skartujete, lepším a ekologičtějším řešením je papírový pytel. Snížíte tak spotřebu plastů, pytel můžete odnést do sběrného kontejneru, případně na sběrné místo celé bez zbytečných komplikací. Je to nejjednodušší řešení. Co byste tedy měli o papírových pytlích vědět?

Papírové pytle
Papírové pytle jsou velmi často využívány v zemědělství, například na obilné šroty, suché krmné směsi, granule, sušené kopřivy, ale využití nacházejí i ve stavebním průmyslu pro přepravu stavebního materiálu a také v potravinářství na balení sypkých potravin. Mají různě velkou kapacitu a v spolupraci s e-shopem www.kamiko.sk jsme si pro vás připravil tři velikosti s objemem 25 kg, 50 kg a 60 kg. Pytle mají lepené dno, které jsou vyrobeny z hrubého vrstveného papíru, dvoj nebo třívrstvé, tedy se jen tak lehce neprotrhnou. Jsou také vhodné k uskladňování suchých materiálů. Vyrábějí se z obnovitelných zdrojů a jsou 100% recyklovatelné. Vhodné jsou hlavně na balení komodit, které vyžadují kvalitní ochranu proti vlhkosti a promaštění papíru.

Jak správně recyklovat papír?
I když se vám může zdát, že je papír jako papír, není to tak. Papír lze recyklovat 5-8 krát před tím než ho kompostujeme. Co tedy do modrých kontejnerů na papír patří, a co ne?

Patří sem: noviny, časopisy, sešity, knihy, dopisy, kancelářský papír, papírové sáčky, lepenka, krabice z tvrdého papíru, karton, obálky, letáky, katalogy, telefonní seznamy, plakáty, pohlednice, pořadače, balicí a krepový papír, papírový obal apod.

Nepatří sem: umělohmotné obaly, vrstvené obaly, voskovaný papír, papír s hliníkovou fólií, obaly na mražené potraviny, krabičky od cigaret, kopírovací papír a jakýkoliv špinavý či mastný papír, mokrý papír ...

To zda je možné recyklovat papírový obal nebo ne, je už většinou uvedeno na každém výrobku a obalu. Pokud si nejste jisti, na kontejnerech by měla být informační tabulka co do koše patří. Papír také můžete odnést na sběrná místa, případně si sjednat vyzvednutí sběrného papíru přímo ve vaší firmě.

 

Photo by Steve Johnson from Pexels

Galerie k článku

K článku nebyly přidané žádne jiné obrázky.

Přílohy

K článku nebyly přidané žádne přílohy.

Komentáře k článku

Doposud nebyl přidaný žádný komentář.

Komentáře mohou přidávat jen registrovaní uživatelé.

Vybrané články

Tradiční mýdla na praní: Ne vždy jsou tekuté či v prášku

Tradiční mýdla na praní: Ne vždy jsou tekuté či v prášku

Jde o ověřenou recepturu, která vždy splnila svůj účel. Řeč je o pevných mýdlech na praní, které byly v minulosti…

Zbavte se prachu v domácnosti! Máme pro vás tyto účinné tipy

Zbavte se prachu v domácnosti! Máme pro vás tyto účinné tipy

Prach je nejtypičtějším druhem nečistoty, které se nikdy nemožně úplně zbavit, ale minimálně jej lze eliminovat.…

Mytí rukou: Důležité, jako nikdy předtím!

Mytí rukou: Důležité, jako nikdy předtím!

Jde o ten nejjednodušší způsob, jakým lze zabránit šíření infekčních chorob. Zároveň však myslete na to, že…

Nezničte si pěkný stůl a parkety. Jak pečovat o dřevo?

Nezničte si pěkný stůl a parkety. Jak pečovat o dřevo?

Dřevo je v mnoha domácnostech dominantním materiálem v interiéru. Dřevěný nábytek či dřevěné parkety však vyžadují…

Novinky, akce a slevy e-mailem

Zaregistrujte se do našeho newsletteru a budeme vás informovat o novinkách, akcích a dalších zajímavostech z našeho eShopu. Vaši e-mailovou adresu nikdy nezneužijeme a neposkytneme třetí straně.