Úvod / Články / Elektrický vysoušeč rukou: Ekologické a efektivní řešení
Tisk

Elektrický vysoušeč rukou: Ekologické a efektivní řešení

Doba pokročila a s ní ruku v ruce i technologie. Nebo je to možná naopak a jsou to právě technologie, které posouvají dobu.

Elektrický vysoušeč rukou: Ekologické a efektivní řešení

Doba pokročila a s ní ruku v ruce i technologie. Nebo je to možná naopak a jsou to právě technologie, které posouvají dobu. Elektrické vysoušeče rukou jsou bezpochyby výdobytkem moderní doby. Vysoušeče rukou na toaletách v restauracích, hotelích, nákupních centrech či jiných veřejných budovách se staly efektivním způsobem sušení rukou. Proč?

Často se lze setkat s názorem, že vysoušeče rukou nejsou příliš oblíbené, protože mají být doslova vírem bakterií. Je to skutečně tak? Dozvíte se v našem článku. Nepochybně zjistíte i to, proč má elektrický vysoušeč nesporné výhody.
 

Skutečně rozšiřují bakterie?

Samozřejmě, nelze se hádat s vědci, kteří před pár lety realizovali výzkum a přišli na to, že elektrické sušiče dokáží koncentrovaně rozšiřovat bakterie až trojnásobně rychleji oproti ručníkem nebo papírovým ručníkům. Toto už dnes zcela neplatí. Kvalitní elektrické sušiče rukou jsou totiž vybaveny HEPA filtrem, který ve vzduchu eliminuje přítomnost bakterií a zachycuje jejich. Přesně takové jsou i sušiče Dyson ze série Airblade, které najdete v naší nabídce.
 

Ekologičnost

Množství papírového odpadu je již dávno za hranicí únosnosti a naše planeta se sama nestíhá divit, jak konzumní společnost s tímto (přírodním) materiálem nakládá. Příkladem jsou i papírové kapesníky, které jsou nejčastější alternativou vůči vysoušeč rukou. Jejich spotřeba i náklady na jejich výrobu jsou pro životní prostředí více zatěžující než používání sušiče na ruce.
 

Rychlost

Nesporná výhoda, kterou elektrické sušiče rukou oplývají. Během pár vteřin (10 až 30 sekund) máte ruce vysušeny a to bez toho, abyste vůbec museli sáhnout po nějakém jiném předmětu. Sušení rukou je stejně podstatné, jako je mytí. Nemluvě, že na sušení rukou kapesníčky nejenže potřebujete více času, ale na osobu utratíte v průměru 2-3 kusy papírových kapesníků.
 

Úspornost

Elektrický sušič na ruce je nákladnou investicí pouze na začátku. Následně se vám postará o jednoznačnou úsporu. Ačkoli by se mohlo zdát, že vám zvýší odběr elektrické energie, koneckonců však vzhledem k výdaje vám dokáže sušič na ruce ušetřit značnou část nákladů, například oproti klasickým papírovým kapesníkem.

Galerie k článku

K článku nebyly přidané žádne jiné obrázky.

Přílohy

K článku nebyly přidané žádne přílohy.

Komentáře k článku

Doposud nebyl přidaný žádný komentář.

Komentáře mohou přidávat jen registrovaní uživatelé.

Vybrané články

Tradiční mýdla na praní: Ne vždy jsou tekuté či v prášku

Tradiční mýdla na praní: Ne vždy jsou tekuté či v prášku

Jde o ověřenou recepturu, která vždy splnila svůj účel. Řeč je o pevných mýdlech na praní, které byly v minulosti…

Zbavte se prachu v domácnosti! Máme pro vás tyto účinné tipy

Zbavte se prachu v domácnosti! Máme pro vás tyto účinné tipy

Prach je nejtypičtějším druhem nečistoty, které se nikdy nemožně úplně zbavit, ale minimálně jej lze eliminovat.…

Mytí rukou: Důležité, jako nikdy předtím!

Mytí rukou: Důležité, jako nikdy předtím!

Jde o ten nejjednodušší způsob, jakým lze zabránit šíření infekčních chorob. Zároveň však myslete na to, že…

Nezničte si pěkný stůl a parkety. Jak pečovat o dřevo?

Nezničte si pěkný stůl a parkety. Jak pečovat o dřevo?

Dřevo je v mnoha domácnostech dominantním materiálem v interiéru. Dřevěný nábytek či dřevěné parkety však vyžadují…

Novinky, akce a slevy e-mailem

Zaregistrujte se do našeho newsletteru a budeme vás informovat o novinkách, akcích a dalších zajímavostech z našeho eShopu. Vaši e-mailovou adresu nikdy nezneužijeme a neposkytneme třetí straně.