Úvod / Články / Utěrky na ruce: Jejich jemnost a kvalita vždy záleží
Tisk

Utěrky na ruce: Jejich jemnost a kvalita vždy záleží

Věděli jste, že historie papírových utěrek sahá až do roku 1907? V Americké Philadelphii tehdy propukla sezónní epidemie chřipky a jedna z učitelek se snažila najít způsob jak své žáky ochránit.

Utěrky na ruce: Jejich jemnost a kvalita vždy záleží

Věděli jste, že historie papírových utěrek sahá až do roku 1907? V Americké Philadelphii tehdy propukla sezónní epidemie chřipky a jedna z učitelek se snažila najít způsob jak své žáky ochránit. Z pozorování zjistila, že ručníky na toaletách a umývárnách byly jedním z důvodů šíření nemoci. Začala tedy stříhat papír ze poznámek, který měl sloužit k jednorázovému utírání rukou. Arthur Scott byl přesvědčen o tomto nápadu a začal tedy první výrobu utěrek s názvem "Sani-Towels".

Papírové utěrky od tehdy prošly dlouhou cestu. Jsou samozřejmostí už téměř každé veřejné toalety, a dostupné v různých barevných provedeních a materiálech. Ve většině z nich najdete celulózu, jejíž hlavními zdroji jsou bavlna, dřevo a některé druhy rostlin.

Složení

Materiál a složení papírových utěrek je jednou z klíčových vlastností. Na nich se zakládá jejich pevnost a sací vlastnost. Utěrky z recyklovaných materiálů jsou drsnější a jejich materiál nemusí každému vyhovovat. Nejsou natolik silné, jako utěrky z panenského vlákna a udrží o něco méně vody. Je třeba si však uvědomit, že utěrky z panenského vlákna jsou vyráběny přímo ze dřeva, a tedy často vyhlašovány za největší ekologické plýtvání, protože jejich následné recyklace je nemožné. Klíčovým je zde také to, abyste si ruce utírali správně. Připojujeme video o tom, jak byste si správně a efektivně měly utírat ruce. Na utření rukou vám stačí jedna utěrka, když to děláte správně.

Jemnější a vícevrstvé utěrky jsou nejen na dotek příjemným řešením, ale jsou svým způsobem ekonomičtější. Díky pórovitému povrchu umí zachytit více vody nejen na povrchu utěrky, ale i uvnitř. Utěrky z recyklovaného papíru jsou šetrné k životnímu prostředí, jsou levnější ale pokud se pro tento typ rozhodnete, vybírejte jej do správného prostředí kde mají vaši zaměstnanci čas správně si ruce osušit.

Uplatnění

Zásobníky na papírové utěrky skládané, zásobníky na papírové utěrky v kotouči, zásobníky na kosmetické kapesníky, nebo vlhčené utěrky? Které z nich jsou lepší? Při utěrkách v kotouči vám hrozí nadměrné používání, neboť nedávkuje utěrky, ale nechávají zákazníka odmotat si kolik potřebuje. Tento druh svobody může sáhnout hluboko do kapsy. Pokud tedy zvolíte kotoučové utěrky, umísťujte je do malých sociálních zařízení, kde nedochází k shonu a váš personál či zákazníci nemají za sebou dav lidí co jim dýchá na krk v nekonečné frontě. Pod tlakem totiž často plýtváme nejen utěrkami, ale i mýdlem, protože se snažíme co nejrychleji zařízení opustit. Jak jste viděli v předchozím videu na osušení rukou fakt nepotřebujeme mnoho jestliže zapojíme zdravý rozum.

Galerie k článku

K článku nebyly přidané žádne jiné obrázky.

Přílohy

K článku nebyly přidané žádne přílohy.

Komentáře k článku

Doposud nebyl přidaný žádný komentář.

Komentáře mohou přidávat jen registrovaní uživatelé.

Vybrané články

Tradiční mýdla na praní: Ne vždy jsou tekuté či v prášku

Tradiční mýdla na praní: Ne vždy jsou tekuté či v prášku

Jde o ověřenou recepturu, která vždy splnila svůj účel. Řeč je o pevných mýdlech na praní, které byly v minulosti…

Zbavte se prachu v domácnosti! Máme pro vás tyto účinné tipy

Zbavte se prachu v domácnosti! Máme pro vás tyto účinné tipy

Prach je nejtypičtějším druhem nečistoty, které se nikdy nemožně úplně zbavit, ale minimálně jej lze eliminovat.…

Mytí rukou: Důležité, jako nikdy předtím!

Mytí rukou: Důležité, jako nikdy předtím!

Jde o ten nejjednodušší způsob, jakým lze zabránit šíření infekčních chorob. Zároveň však myslete na to, že…

Nezničte si pěkný stůl a parkety. Jak pečovat o dřevo?

Nezničte si pěkný stůl a parkety. Jak pečovat o dřevo?

Dřevo je v mnoha domácnostech dominantním materiálem v interiéru. Dřevěný nábytek či dřevěné parkety však vyžadují…

Novinky, akce a slevy e-mailem

Zaregistrujte se do našeho newsletteru a budeme vás informovat o novinkách, akcích a dalších zajímavostech z našeho eShopu. Vaši e-mailovou adresu nikdy nezneužijeme a neposkytneme třetí straně.