Úvod / Články / Tipy pro montáž držáku na toaletní papír
Tisk

Tipy pro montáž držáku na toaletní papír

V předchozích článcích jsme si řekli, jaké typy dávkovačů toaletního papíru známe. Dnes se vám pokusíme poradit něco o instalaci nástěnných držáků.

Tipy pro montáž držáku na toaletní papír

V předchozích článcích jsme si řekli, jaké typy dávkovačů toaletního papíru známe. Dnes se vám pokusíme poradit něco o instalaci nástěnných držáků, o výhodách a nevýhodách, a na co si dát pozor při jejich výběru.

Známe několik různých dávkovačů, stojanů a držáků na toaletní papír. Dávkovače jsou určeny pro velké kotouče nebo pro skládaný papír. Stojany přicházejí v několika kombinacích s kartáčem nebo držákem na noviny a umísťujeme je přímo na podlahu. Držáky jsou připevněny na stěně vedle toalety. Využívají se většinou v menších sociálních zařízeních, protože na rozdíl od dávkovačů nemají zásobníky na více než jednu rolku. Co byste tedy měli vědět při jejich výběru a následné instalaci?
 

Lepidlo nebo vrtání?

Nabízejí se vám dvě základní možnosti, držáky samolepící nebo držáky na navrtání. Výhodou držáků na navrtání je jejich stabilita a pevnost. Nemusíte se obávat toho, že by držák odpadl, ale jejich instalace je o něco náročnější. Pokud se rozhodnete pro tento typ, měli byste dobře vědět, kudy přesně vedou rozvody, abyste při jejich instalaci nezpůsobily škody. Před vrtáním byste také měli vědět, z jakého materiálu je vaše stěna a na základě toho vybírat správnou hmoždinku. Cihla, sádrokarton, železobeton, dřevo? Můžete zvolit jednu z univerzálních hmoždinek, ale nejlepší je zeptat se přímo v železářství, protože na trhu se objevuje stále více a více nových výrobků.

Samolepicí výrobky vám nabízejí jakousi flexibilitu a nezpůsobují permanentní škody na obkladačkách. Pokud si nejste jisti, můžete držák přesunout i po jeho instalaci. Před tím než však držák nalepíte, ujistěte se, že je povrch čistý. Lepidlo na nečistém povrchu nereaguje stoprocentně a časem může povolovat a držák odpadne. Pamatujte si také, že na stěnu bude lépe reagovat jiný typ lepidla jako na obkladačky. Jednou z možností je například lepidlo Mamut, které je vhodné rovněž pro lepení zrcadel a jiných koupelnových doplňků, je odolné vůči vlhkému prostředí a vodě a je bez zápachu. Další možností je například univerzální Lepidlo Patex. Je to lepidlo s vysokou konečnou pevností, flexibilitou a vynikající odolností spoje. Je vhodné na množství povrchů, jako například hliník, beton, nerez, železo, dlaždice, keramika, etc. Není vodní pro lepení polyetylénu (PE), polypropylenu (PP), polytetrafluoro-etylénu (PTFE) (teflónu®), ABS a tvrzeného polystyrenu.
 

Umístění

Rozhodli jste se tedy, jaký typ držáku chcete, už jen přijít na to kam ho umístit. Doporučená výška držáku je 700-800mm od podlahy. No v úvahu zde také musíte brát výšku toalety. Výšku 800mm můžete brát jako orientační číslo, a dále pracujte už jen podle vašeho vlastního pohodlí.

Galerie k článku

K článku nebyly přidané žádne jiné obrázky.

Přílohy

K článku nebyly přidané žádne přílohy.

Komentáře k článku

Doposud nebyl přidaný žádný komentář.

Komentáře mohou přidávat jen registrovaní uživatelé.

Vybrané články

Tradiční mýdla na praní: Ne vždy jsou tekuté či v prášku

Tradiční mýdla na praní: Ne vždy jsou tekuté či v prášku

Jde o ověřenou recepturu, která vždy splnila svůj účel. Řeč je o pevných mýdlech na praní, které byly v minulosti…

Zbavte se prachu v domácnosti! Máme pro vás tyto účinné tipy

Zbavte se prachu v domácnosti! Máme pro vás tyto účinné tipy

Prach je nejtypičtějším druhem nečistoty, které se nikdy nemožně úplně zbavit, ale minimálně jej lze eliminovat.…

Mytí rukou: Důležité, jako nikdy předtím!

Mytí rukou: Důležité, jako nikdy předtím!

Jde o ten nejjednodušší způsob, jakým lze zabránit šíření infekčních chorob. Zároveň však myslete na to, že…

Nezničte si pěkný stůl a parkety. Jak pečovat o dřevo?

Nezničte si pěkný stůl a parkety. Jak pečovat o dřevo?

Dřevo je v mnoha domácnostech dominantním materiálem v interiéru. Dřevěný nábytek či dřevěné parkety však vyžadují…

Novinky, akce a slevy e-mailem

Zaregistrujte se do našeho newsletteru a budeme vás informovat o novinkách, akcích a dalších zajímavostech z našeho eShopu. Vaši e-mailovou adresu nikdy nezneužijeme a neposkytneme třetí straně.